BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Симеонов: Оттеглям се от „Дунав“, отдавам се на медицината

Д-р Симеон Симеонов

Президентът на „Дунав“ д-р Симеон Симеонов, който в продължение на 10 години ръководеше клуба, се оттегля. Това обяви самият той преди мача със „Славия“.

По думите му, през идната седмица ще плати за последно заплатите в клуба, след което ще се посвети изцяло на лекарската професия.

“Точна дата на своето оттегляне не мога да определя. Мога да изчакам малко, но това не може да продължи вечно. Чисто финансово нашият клуб е окей – даже имаме и емблема! Мога да кажа, че нямаме задължения, не дължим и една стотинка. Истина е, че сме подписали предварителен договор с ирански бизнесмени, но те де факто не са собственици на Дунав все още. Има техни обещания, които трябва да бъдат изпълнени, за да станат собственици. Съмнявам се, че това нещо ще се случи, но, разбира се, храним надежда”, каза д-р Симеонов.

По думите му, не се чувствал на мястото си във футбола. „В българския футбол комуникацията върви трудно – между клубове, между всичко. Има много отбори с ниски бюджети, а парите, които получаваме от телевизионните права са малко, съобразяваме се всички с едно статукво. В България няма действащ закон за спорта.

Тук сумите, които се дават за спорт от телевизионни права и от федерация, са символични. Знаем добре, че на Запад не е така. Честно казано, възхищавам се на останалите клубове, които успяват да закърпят положението. Говорил съм вече с футболистите, те знаят за решението ми. Казал съм им, че ще бъда винаги до тях, но нека дойде друг, който да носи отговорността и да обира негативите. Нали казват, че от футбола се печели. Е, нека сега друг дойде да се напечели в Русе”, каза още д-р Симеонов.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!