BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Метев: Община Русе действа според изискванията за извънредна ситуация

Община Русе не е пропуснала нищо в действията си срещу разпространението на COVID-19.

Това заяви заместник-управителят на Белодробната болница в Русе д-р Христо Метев. Той определи действията на Общината като навременни и строги – такива, каквито изисква извънредната ситуация.

Д-р Метев направи визитация на пациентите, които са с положителна проба за коронавирус и са настанени в общинската вила „Липник“, а след това посети и дома за стари хора „Възраждане“. В „Липник“ са настанени 22-ма души, като само един от тях има температура, всички останали са без изразена симптоматика.

По думите му, всички здравни изисквания са спазени, а за болните от „Липник“ се грижат санитарите и обслужващият персонал, както и директорката на дома Ани Венкова, която  е фелдшер по образование. Самата тя познава възрастните хора най-добре и е наясно с медикаментозното им лечение, както и с техните навици.

Поводите за притеснение идват от по-голямото разстояние между „Липник“ и болницата, но и за това Община Русе е намерила решение. При спешен случай ще се търси Спешна помощ, а организацията е създадена, като всички действия са стиковани с директорката на Спешния медицински център д-р Ваня Маринова. На този етап няма поводи за притеснение, санитарите са подготвени за създалата се ситуация и всички обитатели на дома са обгрижени.

Заместник-управителят на Белодробната болница в Русе подчерта още, че не може всички болни да бъдат настанени за болнично лечение и когато симптоми не са налице повод за тревога също няма. Ситуацията е критична в цялата страна, включително и в Русе, и е необходима колаборация и разбиране от всички институции, най-вече от болничните заведения.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!