BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Дунав“ играе контрола в Румъния

Футболистите на „Дунав“ ще изиграят контролен мач в Румъния

Футболистите на „Дунав“ ще изиграят контролен мач в Румъния през паузата за мачовете за националите, съобщиха от футболния клуб.

Днес „светлосините“ ще гостуват в Букурещ на румънския „Академика” (Клинчени).

Така момчетата на Людмил Киров ще върнат визитата на новака в румънския елит. Преди началото на сезона двата тима завършиха наравно 2:2 в Русе. Мачът е от 11 часа днес.

Традицията за контроли на русенци срещу водещи румънски тимове бе възобновена по времето на Веселин Великов. Тогава „Дунав“ дори направи престижното 2:3 с „Динамо“ Букурещ на техния стадион. Миналата есен русенци гостуваха на „Астра“ в Гюргево. Според Людмил Киров, проверките срещу силните и твърди румънски отбори са много полезни.

„Дунав“ все още не може да подсили състава си с още едно крило и вероятно ще изкара с тези играчи до края на полусезона, каза още Киров. Срещу „Академика“ той ще изпробва футболисти от юношеските състави до 15 и до 17 години.

Людмил Киров призна, че все още има какво да се желае и в защита, въпреки последните две равенства 1:1 срещу ЦСКА и Черно море, като се надява, че първата точка, записана като гост, ще повиши самочувствието на отбора.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!