BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Десислава Иванчева с присъда от 8 години, Петрова – със 7

Бившата кметица на район “Младост” в София Десислава Иванчева получи присъда от 8 години затвор. На втора инстанция тя беше призната за виновна, че е поискала и получила подкуп.

Бившата й заместничка в общината – Биляна Петрова, получи година по-малко лишаване от свобода. Тя е виновна само по обвинението, че е улеснила Иванчева да поиска и получи 250 000 евро. Според Апелативния съд тя не е участвала в уговорките по размера на подкупа.

Петко Дюлгеров получи същото обвинение като Петрова, но тъй като с негова помощ парите били намалени от 250 на 187 хил.евро, той получава 6 години затвор.

На първа инстанция присъдите бяха съответно 20, 15 и 12 години затвор.

Натоящото решение може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

През април 2018 г. бившата кметица на столичния район “Младост” и нейната заместничка Биляна Петрова бяха задържани при спецакция на прокуратурата в центъра на София, а в колата им беше открита голяма сума пари. Според държавното обвинение Иванчева и Петрова са поискали подкуп от 500 000 лева от бизнесмена Александър Ваклин. Срещу тази сума те трябвало да разпишат разрешително за строеж. Делото претърпя множество обрати на първа инстанция. Според първоинстанционния съд е имало искан, но неполучен подкуп. Така случаят стигна до Апелативния спецсъд.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!