BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двама заловени зад волана след употреба на дрога

Двама водачи са установени зад волана

Двама водачи са установени зад волана на автомобилите си след употреба на дрога, съобщиха от пресцентъра на полицията в Русе.

Автомобил „Крайслер“ бил спрян за проверка на ул. „Рига“.  При нея станало ясно, че 43-годишният

43-годишен мъж е лишен по административен ред от правото да управлява автомобил. Освен това справки за автомобила показали, че е с прекратена регистрация, а регистрационните табели, които са му поставени са издадени за друго МПС. За съдействие при проверката били повикани и пътни полицаи. На водача била направена проба с техническо средство, която е дала положителна реакция за употреба на наркотици – метамфетамин.

На кръстовището на  ул. „Връшка чука“ и ул. „Казанлък“ бил спрян за проверка на лек автомобил “Фиат Стило“ с русенска регистрация, управляван от 21-годишен русенец. Проверяващите се усъмнили, че водачът управлява колата след употребата на наркотични вещества и повикали екип пътни полицаи, за да му извършат проверка за това. Пробата с техническо средство потвърдила съмненията на униформените, тъй като показала положителен резултат за употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин.

По двата случая са образувани бързи производства за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!