BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двама задържани при спецакции срещу наркоразпространението в Русенско

Двама души са задържани

Двама души са задържани вчера при специализирани полицейски акции срещу наркоразпространението н Русенско, съобщиха от полицията.

Акциите са извършени от служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализираното тактическо звено за бързи действия при ОДМВР – Русе, под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе.

В рамките на едната акция е извършено претърсване в имот в град Мартен, където криминалистите са открили 125 грама амфетамин, субстанции, използвани за разреждането на наркотичното вещество, 11 броя саморъчно свити цигари, чието съдържание при полеви наркотест е дало положителна реакция за марихуана, както и комплект крадени регистрационни табели. Собственикът на имота, 43-годишен мъж, е криминално проявен и в срок на условна присъда за друго тежко умишлено престъпление. Той е задържан с постановление на прокуратурата за 72 часа. По случая се води досъдебно производство и работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

В рамките на паралелно проведени действия на територията на с. Бръшлен, община Сливо поле, е установено друго лице – 39-годишен мъж, оглеждал марихуана с цел последваща продажба на територията на страната. В рамките на проверката вчера са установени канабисови насаждения, които са иззети и предстои да бъде назначена физико-химична експертиза. Работата на полицията по случая продължава, като  предстоят и други допълнителни действия, с оглед  документиране на престъпната дейност на лицето.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!