BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дариха маски с прозрачна част за устните на хора със слухови увреждания

Община Русе дари 150 специални предпазни маски, предназначени за хора със слухови увреждания на Съюза на глухите в града.

Маските са от нетъкан текстил със специален ПВЦ прозорец, който позволява да се виждат устните на човека, който я използва. Така, четейки по устните на своя събеседник, глухите хора се ориентират по-добре в ситуацията.

Хората с увреден слух често срещат трудности в общуването с представители на институции и им се налага да имат до себе си преводач, който да им помага. Това е особено важно по време на пандемията, когато носенето на маски, покриващи лицата, е задължително.

Поради тази причина Община Русе поръча, а местна фирма изработила  общо 1000 маски, които ще бъдат разпределени за хората на първа линия – служителите във фронтофисите, социалните служби, приходната администрация, бюрото по труда, фирмите, предоставящи услуги, търговците и др., за да облекчи комуникацията с представителите на глухата общност.

Председателят на Съюза на глухите в Русе – г-жа Стефка Тончева, благодари от името на членовете на организацията и каза, че жестът към „тихата“ общност е изключително ценен. „Фактът, че има такива маски в света, а Община Русе е първата в България, която прави дарение за глухите, ни прави още по-щастливи“, каза г-жа Тончева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!