BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Грипът настъпва към Русе, регистрирани са първите случаи

Тази година ще ни атакуват нови грипни щамове

Регистрирани са първите случаи на заболяване от грип в Русе, съобщи проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

В изпратените в Националния референтен център проби на 8-годишно дете и 36-годишна жена са били установени грипни вируси от тип „В“ – „Виктория“. От УМБАЛ „Канев“ в Русе уточниха, че жената вече е излекувана и изписана от болницата, а детето в момента се лекува от появила се по-късно пневмония.

Освен в Русе, грип е установен още в София, Бургас, Сливен и Смолян, допълни проф. Кантарджиев. В тази връзка той препоръча да се избягват да се избягват местата, на които се събират много хора в затворени помещения, да се стои на поне 2 м от хора с болен вид, често да се мият ръцете, често да се проветряват офисите, да не се пипа човек по лицето и особено около устата, носа и очите, да се обръща внимание на балансираното хранене и при възможност човек да се движи на чист въздух поне половин час на ден, когато времето го позволява.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!