BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Глобяват депутатите без маски в пленарна зала

Депутатите, които са били  без маски в пленарна зала ще бъдат санкционирани за това, че са нарушили въведените от министъра на здравеопазването временни противоепидемични мерки.

Това смятат от Столичната регионална здравна инспекция, които връчиха на Народното събрание констативен протокол, според който по време на пленарното заседание този ден част от народните представители, присъстващи в пленарната зала, са без поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата.

От инспекцията предписват да бъде предоставена информация /записи и други/ с цел установяване на лицата без поставени защитни маски на пленарното заседание.

Вчера стана ясно, че премиерът, придружаващите го лица от екипа му, както и журналисти не са спазили заповедта на здравния министър и ще бъда глобени с по 300 лева, защото не са носили защитни маски по време на влизането в Рилския манастир.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!