BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Тексас и Мисисипи обявиха маските за ненужни

Два американски щата – Тексас и Мисисипи – обявиха, че носенето на маски вече не е задължително. Действията им съвпаднаха с регистрирания от Световната здравна организация ръст на заразените с коронавирус.

Според губернатора на Тексас Грег Абът, който е републиканец, щатът вече не се нуждае от ограничения. Наскоро тексасците преживяха природно бедствие – заради силните студове хиляди хора останаха дни наред без вода, ток и храна. Според Абът маските не са необходими, защото има значителен напредък във ваксинирането и лечението на коронавируса.

„Сега трябва да направим повече, за да възстановим поминъка и нормалността за тексасците като отворим Тексас на 100%“, заяви той.

Губернаторът на Мисисипи Тейт Рийвс излезе излезе със съобщение в същия дух.

“От утре премахваме всички ограничения и бизнесът ще може да работи с пълен капацитет без каквито и да е наложени от щата правила“, написа той.

Тейт се аргументира, че хоспитализациите са спаднали, а ваксините се разпространяват бързо.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!