BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В сила е забраната за свободно пътуване между градовете

От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните градове, съгласно новите мерки срещу разпространението на коронавируса у нас.

Изградени са пропускателни пунктове, където ще проверяват каква е целта на пътуването на хората. Поставени са метални ограждения. Хората ще трябва да доказват неотложно пътуване по здравословни причини, завръщане в собствения настоящ или постоянен адрес с бележка от работодателя, от медицински или документ за самоличност. Няма да се ограничават пътуванията по работа и търговския трафик.

В Русенско пунктовете са:

На пътя Русе – Бяла :

  • На влизане в града – след разклона за Средна кула
  • На излизане – край старото КПП

На пътя Русе – Разград:

  • При паметника на Русофилите

На пътя Русе – Силистра:

  • след гр. Мартен и преди отбивката за Николово

Вече е забранено и посещаването на паркове, детски и спортни площадки. Хората до 60 години няма да могат да пазаруват между 8:30 и 10:30 часа всяка сутрин, като целта е по-възрастните да използват този диапазон и да избягват излизане от дома впоследствие. У нас потвърдените случаи на коронавирус са 127, починалите са трима, излекуваните – също трима. Смъртността от COVID-19 у нас е 2.1%, сочат данните от статистиката.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!