BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Втори случай на COVID 19 в Разград, и Търговище се появи на картата

Втори случай на заразяване с COVID 19 е установен в Разград, стана ясно от съобщението на секретаря на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

На картата, отбелязваща местата с установени болни хора се появи и Търговище – една от малкото области, в която до момента нямаше установен заразен човек. В Русенско регистрирани нови случаи няма.

За последните 24 часа са изследвани 1777 проби, при които са установени 39 новозаразени, с 4 по-малко от вчера. От тях в болница са 22. В болница в страната са настанени 380 пациенти, 49 от са в интензивни отделения. Общият брой на активните случаи в страната е 1401.

Направени са общо 56 105 теста, което отнесено към 1 млн. от населението е 8015.

16 от новите случаи са в София. 8 от тях са в столични лечебни заведения и 8 са амбулаторни. В Ямбол случаите са 11. В Плевен – 7 нови случая, във Видин са 3, в Благоевград – 2. В Кърджали, Кюстендил, Монтана, Разград и Търговище има по един случай.

Новоизлекуваните са 21, с които общият брой на прекаралите вируса става 422.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!