BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Внимавайте с празничните фойерверки

Внимавайте с празничните фойерверки

Необмисленото и невнимателно използване на увеселителните пиротехнически изделия често предизвиква пожари и може да причини тежки наранявания – изгаряния, разкъсване на крайници, увреждане на очите и др.

За това предупреждават от полицията. За да бъде празникът наистина весел и без нежелани инциденти, използвайте пиротехнически изделия, купени от лицензирани магазин. Всяко изделие трябва да е в оригинална опаковка и да е придружено с инструкция за употребата му на български език.

В съобщението се подчертава, че ползването на пироефекти от какъвто и да било вид е абсолютно забранено в превозни средства, в близост до леснозапалими материали, както и в районите на болници, училища, социални домове, църкви и манастири.

За да няма сакатлъци, от полицията подсещат ентусиастите, които все пак са решили да гърмят, да си купуват бомбичките от лицензирани търговци, а не от коя да е сергия на пазара, защото самоделките и ментетата и преди са причинявали пожари и са откъсвали пръсти. Необходим е контрол върху децата и дори при най-малко съмнение, че подготвят новогодишни „бомбички“, това трябва да се предотврати.

Ако в празничната нощ, приятел от вашата компания носи огнестрелно оръжие, настоятелно го помолете да го прибере на определеното за съхранение място. Бъдете категорични! Така ще спестите неприятности за всички. Не забравяйте, че всяко неправомерно използване на огнестрелно оръжие и взривни вещества може да доведе до тежки наранявания и травми за цял живот, а удоволствието от тяхната употреба не би могло да компенсира тези последици

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!