BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Влак дерайлира край гара Нова Загора /ВИДЕО/

Товарният влак е пътувал за Бургас. Композицията е превозвала пиритен концентрат от мината край Златица. Инцидентът е станал около 3 ч тази нощ, няма информация за пострадали хора.

Вагоните са били открити, а дерайлирането е настъпило при навлизането в гарата. 10 от общо 25 от вагоните са се обърнали.

Нанесени са щети на приблизително 200 м железен път, повредени са стълб на контактната мрежа, елементи на осигурителната техника и др. На място са аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура” за освобождаване на жп линията от дерайлиралите вагони и започване на възстановителни дейности по разрушения железен път. Националният борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт ще разследва причините за инцидента.

Към момента движението на влаковете е възстановено.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!