BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Виктор Кожухаров със сребърен медал от балканската олимпиада по информатика

Виктор Кожухаров

Виктор Кожухаров от МГ „Баба Тонка“ завоюва сребърен медал на 27-мата Балканска олимпиада по информатика за ученици от 9-и до 11-и клас в Атина, която се проведе от 9 до 15 септември, съобщиха от училището.

Участие са взели 55 състезатели от 13 страни, като българският национален отбор е бил съставен представен от Мартин Копчев от ПМГ Габрово, Андон Тодоров и Александър Радославов от СМГ София и Виктор Кожухаров от Русе. В неофициалното отборно класиране българският отбор се нарежда на трето място.

Това е вторият медал за единадесетокласника от сериозно международно състезание тази година. Той спечели бронз на Международната олимпиада по информатика през август в Баку, Азърбейджан, където се състезава с най-добрите 327 ученици от 87 държави. Виктор Кожухаров се подготвя за национални и международни състезания от доц. д-р Пл. Христова, преподавател в Русенски Университет.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!