BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Виенски бал“ в Русенската опера

Празничният концерт „Виенски бал“ е специалният новогодишен подарък на Русенската опера за любителите на музиката от града.

Концертът, който ще е под палката на младия диригент Димитър Косев, ще бъде на 8 януари (петък), от 19 часа в Зала „Филхармония“. Зрителите ще се насладят на подбрана селекция от любими арии и ансамбли от оперети и мюзикъли от световната музикална съкровищница.

В програмата са включени произведения на унгарските композитори Франц Лехар и Имре Калман, австрийския Йохан Щраус-син, американските – Фредерик Лоу и Джери Бок, а италианската музика е представена от Луиджи Ардити.  Публиката ще бъде увлечена в ритъма на виенския валс, унгарския чардаш, огнената италианската страст и  завладяващата  стихия на хитовите  бродуейски мюзикъли.

Празничен блясък на концерта ще прибавят оперните солисти Даниела Караиванова, Теодора Чукурска, Александър Баранов, Добромир Момеков, Стоян Стоянджов и Иван Пенчев.

Концертът се осъществява със съдействието на Община Русе, а покани желаещите могат да се получат на касата на оперния театър.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!