BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вдигнаха КПП-ата край областните градове

Влизането и излизането от София и областните центрове вече е свободно. От полунощ със заповед на здравния министър Кирил Ананиев са премахнати контролно-пропускателните пунктове, разположени на входовете и изходите на областните центрове.

От поставянето на КПП-та в страната на 13 март до момента са били върнати над 230 000 граждани, съобщиха от МВР. Проверени са 62 940 декларации. 3750 от хората,  декларирали, че отиват на работа, всъщност нямат регистрирани трудови договори, а 528 от тях дори са регистрирани като безработни.

Само през миналата седмица са образувани 14 досъдебни производства са образувани през изминалата седмица за деклариране на невярна информация на контролно-пропускателните пунктове край Русе и съответно опит за заблуждаване на служителите на реда. Проверките на декларациите и към момента обаче продължават.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!