BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 7 %  положителни проби за COVID-19 през последното денонощие

180 са новите положителни проби за COVID-19 през вчерашния 4 юли,  показват данните в Националната информационна система.

Това са 6,95 % от изследваните през вчерашния ден 2591 проби. Вчера, когато беше регистриран антирекорда от 182-ма новоустановени заразени, процентът на положителните проби беше 7,17.

Най-голям е броят на новоустановените случаи в столицата – 58, Варна и Велико Търново – по 16, Пловдив – 11. С тях доказаните у нас случаи на COVID-19 стават общо 5 677. От тях 2 538 са активни. 2 898 са излекуваните лица, от които 6 за последното денонощие. Двама души са починали през изминалите 24 часа.

463-ма пациенти са в болници, 29 от тях са настанени в интензивни отделения и клиники.

За област Русе е посочен един нов случай – това е 38-годишната работничка от русенска шивашка фирма, за която ТВН вече съобщи.

Нов случай на COVID-19 в Русе – заразена е работничка в шивашка фирма

Добрата новина засега е, че заразата се развива относително бавно, на научен език това значи, че 100 души заразяват 130. Експертите, които наблюдават епидемията от самото ѝ начало твърдят, че малко не ни е достигнало, за да овладеем сикуацията и да не стигаме до тези антирекорди.

Ако заразените от Covid-19 станат 300 на ден, здравната система ще се претовари, твърдят експертите от НОЩ. Те са категорични, че дори леглата да са достатъчни за прием на пациенти, няма да има достатъчно лекари.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!