BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 20 кг. взривни вещества намерени във Ветово

Голямо количество взривни вещества са били немерени в къщата във Ветово, в която вчера избухна взрив, съобщиха от полицията.

По неофициална информация, 51-годишният минен инженер е държал в дома си 11 кг. тротил и 8 кг. амонит. Те са предадени за съхранение на специализираните служби, назначена е и специализирана експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 333 от НК и чл. 339, ал. 1 от НК. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникване на инцидента, продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Русе.

51-годишният минен инженер все още е в болница, по информация от там, без опасност за живота му няма.

Както ТВН вече съобщи, около 10 ч. вчера в дома на 51-годишният мъж избухна взрив, заради който се наложи да бъдат евакуирани децата от училището и детската градина, намиращи се наблизо. По думите на кмета на града д-р Мехмед Мехмед, „ако бяха избухнали всички експлозиви в къщата, Ветово нямаше да го има“

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!