BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Благотворителна кампания “Заедно срещу коронавируса” на БЧК

Българският Червен кръст обявява Национална благотворителна кампания “Заедно срещу коронавируса” в подкрепа на усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса за справяне с епидемиологичната ситуация, съобщиха от хуманитарната организация.

От организацията призовават всички да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици и към човешките страдания. Подкрепата може да бъде направена чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1.00 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС. Дарение може да бъде направено на банковата сметка на БЧК, както и он лайн – на сайта на организацията www.redcross.bg

Съобразно препоръките на щаба и на Министерството на здравеопазването, със събраните средства БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID 19.

БЧК е създал необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната складова база в с. Лозен на дарения от лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!