BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Атанас Бобоков остава в ареста, Пламен – на свобода срещу 1 млн. лв. гаранция

Специализираният наказателен съд остави в ареста съсобственика на „Приста Ойл“ и „Монбат“ Атанас Бобоков. За брат му пламен, който също е сред обвинените по делото за италианските боклуци, съдът поиска рекордната гаранция от 1 милион лева.

В ареста остават зам.-министърът на екологията Красимир Живков и още трима от обвинените за организирана престъпна група за внос на отпадъци.

Решението беше взето малко след полунощ след 14-часово заседание. Според съда обвиняемите са извършили престъплението и има достатъчно доказателства за това.

Съдът счете, че няма опасност задържаните да се укрият, но могат да извършат друго престъпление или да повлияят на свидетели.

66 тома материали по делото с боклука са били предоставени на съда. Сред доказателствата е и цветна снимка, на гърба на която с почерка на Атанас Бобоков са изписани имена на публично известни личности в обществото, някои от които вече покойници. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери. Пред съда Атанас Бобоков заяви, че сумите и имената са взети от издадената преди повече от 10 години книга „Най-богатите българи“ на журналиста Григор Лилов.

Решението на Специализирания наказателен съд подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!