BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Асоциация „Еврорегион Данубиус“ празнува 18-и рожден ден

18-ия си рожден ден отбеляза в Деня на Европа базираната в Русе Асоциация „Еврорегион Данубиус.

По повод празника изпълнителният директор на асоциацията г-жа Лили Ганчева получи поздравления от областния управител Галин Ганчев с пожелание все така да продължава да работи за развитието на двустранните отношения между Русе и Гюргево

Асоциация „Еврорегион Данубиус“ е основана на 9-ти май 2002 г. от тогавашните  ръководства на Областна администрация Русе и Окръжния съвет в Гюргево. Датата съвсем не е избрана случайно, защото целта е организацията да се превърне във водещ фактор в процеса на евроинтеграция както за страната, така и за северната ни съседка, заедно с която от 2007 година сме част от единното европейско семейство.

От 2005-та година „Еврорегион Данубиус“ става член на Асоциацията на европейските погранични региони, като основен принцип в работата й винаги са били и продължават да бъдат пресечните точки в историческото минало на двата народа, както и на общото, което ни обединява. Сред основните приоритети на този своеобразен мост между държавната и местна власт, но най-вече между хората, е дейността в сферата на образованието, културата, земеделието, икономическото сътрудничество, транспорта, както и реализирането на обществено-значими проекти.

Приоритетно и през тази година ще продължи да работи в подкрепа на разработването на европроекти, които да се реализират през предстоящия програмен период, както и за създаването на редовна автобусна линия между Русе и Гюргево, а също и за свалянето на таксите за жителите на двата града при преминаването на гранично контролно-пропускателния пункт.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!