BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Австрия посреща Великден под карантина

Тази година австрийците ще посрещнат Великден под карантина. Това става ясно от изявление на канцлера Себастиян Курц. В него той обяви, че страната продължава строгите карантинни мерки до 13 април с цел да ограничи разпространението на новия коронавирус. Най-големия християнски празник в Австрия тази година се отбелязва на 12 април.

Карантината бе въведена в понеделник и изисква хората да си стоят вкъщи освен за най-насъщни нужди и за кратки разходки. Повечето магазини, ресторанти и други обществени заведения са затворени. Училищата и детските заведения са отворени само за деца, чиито родители не могат да работят от дома си. Полицията следи строго за спазването на ограниченията и за разпръскване на събирания на повече от 5 души на публично място.

Броят на потвърдените случаи на причиняваното от коронавируса заболяване Ковид-19 в Австрия днес надхвърли 2200, а починалите досега са шест.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!