BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Авджиите излизат за последно за глигани, няма да удължават сезона

Ловът на дивеч ще бъде забранен в деня на изборите

Сезонът за групов лов на дива свиня тази година няма да бъде удължаван, съобщават от Съюза на ловците и риболовците в България. Ловците трябва да знаят, че предстоящите почивни дни са последните, в които могат да излязат на излет и да упражняват хобито си .

Съгласно изискванията на закона груповият лов на дива свиня е разрешен до втората неделя на месец януари, ако няма издадена последваща заповед от Министерството на земеделието.

Към момента такава не е издавана, няма и сериозни причини, които да налагат за удължаване на срока за групов лов на дива свиня поради факта, че запасът на този вид в страната е силно намален – както от заболяването африканска чума по свинете, така и от отстреляните животни по време на ловните излети.

По данни на Агенцията по горите от началото на 2020 година до вчера са отстреляни почти 16 хиляди диви свине в страната, като това е два пъти по-малко, отколкото предишната година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!